Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πάρα πολύ σημαντικά για την υγεία του ανθρώπου .Το γάλα ,ο σημαντικότερος εκπρόσωπος των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι μια από τις πληρέστερες τροφές των ανθρώπων που έχουν στην διάθεσή τους .


Το γάλα είναι το μοναδικό τρόφιμο που περιέχει υψηλής σημασίας πρωτεϊνη και καζεϊνη.Τα πεπτίδια που προέρχονται από την καζεϊνη ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού,ρυθμίζουν την πίεση του αίματος ,βοηθούν στην αντιμετώπιση του στρές και έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες .Επίσης έχει φώσφορο και ασβέστιο που είναι δομικά υλικά για τον σκελετό. Το γιαούρτι είναι εύπεπτη ,ελαφριά και θρεπτική τροφή ,ιδανική για όλες τις ηλικίες .Ακόμη διαθέτει όλα τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος αλλά επειδή είναι σε συμπυκνωμένη ποσότητα περιέχει περισσότερο ασβέστιο και πρωτεΐνες .Επιπλέον το γαλακτικό οξύ έχει αντισηπτικές ιδιότητες για το πεπτικό σύστημα. Οι ανάγκες σε ασβέστιο είναι υψηλότερες κατά τη διάρκεια της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας όπου πρέπει να λαμβάνεται περισσότερη ποσότητα ασβεστίου για να μεγαλώσουν τα οστά .Το μεγαλύτερο μέρος ασβεστίου το παίρνουμε στην ηλικία των 17 ετών .Στην ενήλικη ζωή αρχίζει η απώλειά του .Άρα πρέπει να πέρνουμε περισσότερο ασβέστιο πριν γίνουν τα οστά εύθραυστα.

Μαίρη Δαμαλά

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Καλές συνήθειες για την υγεία της καρδιάς

Οι σημαντικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν θετικά την υγεία της καρδιάς είναι η σωματική άσκηση και η υγιεινή διατροφή.

Η διατροφή μας πρέπει να είναι ισορροπημένη και να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά και λιγότερα ζωικά λίπη, τα οποία επικάθονται στα εσωτερικά τοιχώματα των αγγείων και τα φράζουν.
Σημαντικό είναι επίσης να αθλούμαστε , γιατί η έλλειψη σωματικής άσκησης σε συνδυασμό με την κατάχρηση φαγητού και πιοτού αυξάνει την πιθανότητα να εμφανίσουμε καρδιοαγγειακά προβλήματα.

Κωστής Σαμλής

Τα αυγά

Τα αυγἀ είναι απὀ τα πιο θρεπτικά και πλούσια σε διατροφικά στοιχεία τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε,πάντα φυσικά με μέτρο.Η συχνή κατανάλωση αυγών προσφέρει 5 βασικά ωφέλη.

-Γρήγορη αίσθηση κορεσμού.
Τρώγοντας αυγά για πρωινό μπορούμε να χάσουμε ευκολότερα βάρος,αφού μας κρατάνε χορτάτους όλη μέρα,καθώς είναι πλούσια σε πρωτεϊνες.
 -Ενισχὐουν την νοημοσύνη.Η κατανάλωση 2 αυγών καθημερινά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθάει στην ανάπτυξη της νοημοσύνης του εμβρύου αλλά και του ἰδιου του ατόμου που τα καταναλώνει ή τη συντήρηση της μνήμης του ατόμου γενικότερα.
-Μειώνουν τις πιθανότητες μερικής τύφλωσης λόγο ηλικίας.Η λουτεϊνη που περιέχεται στα αυγά ενισχύει την υγεία των ματιών και μειώνει τις πιθανότητες τύφλωσης λόγο ηλικίας.
-Περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα.Ένα στοιχείο πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της όρασης και της ακόης στα παιδιά και της ανάπτυξης του εγκέφαλου καθ'όλη τη διἀρκεια της ζωής μας.
-Επίσης τα Ω-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.Είναι πλούσια σε πρωτεϊνες.Ένα μόνο αυγό περιέχει 8 γραμμάρια πρωτεϊνης,ένα διατροφικό στοιχείο πολύ σημαντικό για τη δημιουργία δυνατών μυών.

Σταματίνα Καραβοπούλου

Αρτηρίες



Αρτηρίες ονομάζοναι τα αγγεία του οργανισμού που μεταφέρουν οξυγωνομένο αίμα από την καρδιά προς τα υπόλοιπα όργανα.Όσο απομακρύνονται από την καρδιά διακλαδιζονται και σχηματίζουν όλο και πιο μικρά αγγεία.Υπάρχουν τρία είδη αρτηριών.Οι αρτηρίες ελαστικού τύπου όπου δέχονται αίμα από την καρδιά,οι αρτηρίες μυϊκού τύπου όπου διανέμουν αίμα στα όργανα του σώματος και τα αρτηρίδια όπου είναι οι πολύ μικρές αρτηρίες.

Μαίρη Δαμαλά

Για να ξεχωρίσουμε τις αρτηρίες από τις φλέβες,τις αρτηρίες τις βάφουμε με κόκκινο χρώμα,ενώ τις φλέβες τις βάφουμε με μπλε χρώμα.Έτσι μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε με μεγαλύτερη ευκολία.

Ιωάννα Γιαννίκου

Ζυμαρικά και δημητριακά ολικής αλέσεως

Το ξέρετε ότι τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως μπορούν να αποτελούν για σας μια υγιεινή και αποτελεσματική πηγή διαρκούς ενέργειας για τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Το ξέρετε επίσης ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες και άλλα πολύτιμα για το σώμα σας θρεπτικά συστατικά;

Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες οι οποίοι δεν είναι παχυντικοί όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Μισό φλιτζάνι μαγειρεμένων ζυμαρικών (σπαγγέτι), περιέχει μόνο 99 θερμίδες.

Όμως σε αντίθεση με το ζάχαρο και τους άλλους απλούς υδατάνθρακες, η ενέργεια που προσφέρουν τα ζυμαρικά απελευθερώνεται αργά αλλά σταθερά.

Για το λόγο αυτό οι αθλητές υψηλού επιπέδου, βασίζουν τη διατροφή τους στα ζυμαρικά. Έτσι αποθηκεύουν ενέργεια στους μυς τους για να την απελευθερώνουν αποτελεσματικά όταν τη χρειάζονται.

Κατά τη διάρκεια μακρών, δύσκολων προπονήσεων ή αγώνων σε αθλήματα όπως το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων, η ποδηλασία, το τένις και άλλα, τα ζυμαρικά επιτρέπουν τη διάθεση της απαραίτητης ενέργειας που χρειάζονται οι αθλητές για τις επίπονες προσπάθειές τους.

Με λίγα λόγια τα ζυμαρικά δεν είναι παχυντικά. Όμως εάν κάποιος τρώει υπερβολικές ποσότητες από αυτά, τότε θα κερδίσει βάρος.

Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως είναι εύπεπτα. Επιπρόσθετα είναι πλούσια σε βιταμίνες τύπου Β όπως η νιακίνη, η θειαμίνη, το φολικό οξύ, η ριβοφλαβίνη και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, ασβέστιο και φωσφόρο.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως προσφέρουν σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης φυσιολογίας και υγείας. Συμβάλλουν στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής μας.

Βέβαια η επιστήμη δεν κατάφερε ακόμη να μάθει όλα τα μυστικά των δημητριακών και να κατανοήσει πλήρως τον τρόπο δράσης τους στην πρόληψη.

Είναι όμως βέβαιο ότι μπορούμε να επιλέγουμε για το πιάτο μας, φαγητά από δημητριακά ολικής αλέσεως που είναι όχι μόνο νόστιμα αλλά και ευεργετικά για την υγεία μας.

Έφη Μιλτιάδου

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Νεφρά και έντερα

ΝΕΦΡΑ

Τα νεφρά είναι τα δύο όργανα που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το διάφραγμα και έχουν ανάμεσά τους την οσφυική μοίρα (τη μέση) της σπονδυλικής στήλης.
Τα νεφρά φιλτράρουν το αίμα και το απαλλάσσουν από τοξίνες και ουσίες που το σώμα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί  και ρυθμίζουν την ισορροπία των μεταλλικών στοιχείων και του νερού.

ΕΝΤΕΡΑ


Ο μακρύς σωλήνας στο σώμα που χωνεύει και απορροφά την τροφή από το στομάχι.
Το σώμα μας έχει το λεπτό έντερο , το οποίο απορροφά τις θρεπτικές ουσίες της τροφής και το παχύ έντερο , το οποίο απορροφά τα στοιχεία  που δεν χωνεύονται και ο οργανισμός τα αποβάλλει.

Λίνα Κάκκου

Κρέας



Το κρέας είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας και πρέπει να το τρώμε.
Όμως όχι σε καθημερινή βάση. Το κρέας μας προσφέρει πρωτεΐνες ,σίδηρο, βιταμίνη D,B12, ψευδάργυρο , ιώδιο και άλλα.
Είναι μια σημαντική πηγή μετάλλων.
Όποιος δεν τρώει καθόλου κρέας μπορεί να πάθει αναιμία, ενώ οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την υγεία των μυών και των οργάνων.

Γιάννης Καραντζής

Τα λαχανικά



Λαχανικά όπως μπρόκολο, σκόρδο, κρεμμύδι, παντζάρια και πολλά ακόμη αποτελούν τους καλύτερους "πολεμιστές" κατά των ασθενειών και βοηθούν τη συνολική υγεία μας.
Όταν τρώμε τα απαραίτητα λαχανικά , τα μαλλιά μας, το δέρμα μας και τα μάτια μας δείχνουν πιο υγιή και λαμπερά.
Με τα λαχανικά τονώνουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα ,ενώ μειώνεται ο κίνδυνος χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου και βοηθούν γενικότερα στην καλή υγεία του οργανισμού μας.
Για αυτό πρέπει πάντα στο τραπέζι μας να υπάρχουν λαχανικά και να τα τρώμε με όποιο φαγητό κι αν έχουμε.

Βαγγέλης Καζαντζίδης

Οι φλέβες



Τι είναι οι φλέβες;

Οι φλέβες είναι τα αιμοφόρα αγγεία , μέσα από τα οποία ρέει το αίμα από τα διάφορα όργανα του σώματος προς την καρδιά.

Τι δουλειά κάνουν οι φλέβες;

Οι φλέβες μεταφέρουν το αίμα μας σε όλα σχεδόν τα μέρη του σώματός μας.

Σε ποια μέρη του σώματός μας βρίσκονται οι φλέβες;

Οι φλέβες ξεκινάνε από την καρδιά , πηγαίνουν στο κεφάλι και στον εγκέφαλο, στα χέρια , στους πνεύμονες, στα πόδια αλλά και στους νεφρούς.

Πώς αναπαριστούμε τις φλέβες;

Αν μπορούσαμε να ζωγραφίσουμε τις φλέβες θα βάζαμε μπλε χρώμα για να τις ξεχωρίσουμε από τις αρτηρίες που έχουν κόκκινο.

Αντώνης Δαρζέντας
Μάνος Δημόπουλος
Φαίη Καντσού
Ραφαήλ Βαζαίος
Μαρία Τσαγκάρη

Νευρική Ανορεξία

Η νευρική ανορεξία είναι η πιο γνωστή ως ανορεξία στην οποία συνήθως τα παιδιά δεν τρώνε διότι νομίζουν πως είναι παχιά και όχι μόνο.
Τα άτομα με νευρική ανορεξία συνεχίζουν να νοιώθουν πείνα , αλλά επιτρέπουν στους εαυτούς τους μόνο πολύ μικρές ποσότητες φαγητού.
Είναι μια σοβαρή ψυχική αρρώστια με υψηλό ποσοστό παρενεργειών και το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας*  από όλες τις ψυχικές ασθένειες.



Κάποια σημάδια και συμπτώματα  της νευρικής ανορεξίας είναι :

·         Προφανής και γρήγορη απώλεια βάρους
·         Εμμονή με τις θερμίδες στα τρόφιμα
·         Φόβος για επιπλέον κιλά
·         Συχνή άσκηση
·         Επιλογή φαρδιών ρούχων
·         Κοιλιακό φούσκωμα
·         Πρησμένες αρθρώσεις

Κάποια δερματολογικά σημάδια ανορεξίας είναι :

·         Ξηρό δέρμα
·         Δερματίτιδα
·         Φλεγμονή (κυρίως στα δάχτυλα
·         Ακροκυάνωση
·         Παρονυχία
·         Οίδημα
·         Χιονίστρες
·         Φαγούρα
·         Ραβδώσεις  στο δέρμα

*Θνησιμότητα: Είναι το σύνολο των θανάτων  που οφείλονται σε μια ασθένεια.


Φαίη Καντσού

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Τα ψάρια

Υπάρχουν τόσα πολλά ωφέλη για την υγεία που συνδέονται με τα ψάρια. Είναι η καλύτερη πηγή πρωτεϊνών, ενώ περιέχει πολύ λίγο λίπος. Το λίπος των ψαριών είναι πολυακόρεστο, δηλαδή καλό για την υγεία.






Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Επίσης, η κατανάλωσή τους μείωνει την εκδήλωση καρδιακών παθήσεων και τους πρόωρους τοκετούς στις έγκυες. Ακόμη, βοηθούν στην απώλεια βάρους. Τα παιδιά που ακολουθούν πλούσια διατροφή σε ψάρια, έχει αποδειχθεί ότι έχουν καλύτερο ανασοποιητικό σύστημα και μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης άσματος. Στους ηλικιωμένους, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας. Τέλος, μειώνουν τα επίπεδα κατάθλιψης, γιατί η κατάθλιψη συνδέεται με τα χαμηλά επίπεδα των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Λίνα Κάκκου

Τα όσπρια

Τα όσπρια ωφελούν στον οργανισμό μας γιατί περιέχουν μεγάλο ποσοστό από πρωτεϊνες(γι'αυτό κι ονομάζονται το κρέας του φτωχού),που αποτελούν βασικό συστατικό της ανθρώπινης διατροφής.



Τα όσπρια είναι γνωστή τροφή των ανθρώπων από τα πολύ παλιά χρόνια.Οι πρωτεϊνες που περιέχουν μερικά,όπως είναι η σόγια,τα φασόλια κλπ. μπορούν να υποκαταστήσουν ως ένα βαθμό τις ζωϊκές πρωτεϊνες,που είναι απαραίτητες για τη διατροφή του ανθρώπου.Παράλληλα,περιέχουν μεγάλο ποσοστό κυτταρίνης που τα κάνουν να είναι δύσπεπτα,και τελείως ακατάλληλη τροφή για όσους υποφέρουν από διάφορες στομαχικές ανωμαλίες.

Ιωάννα Καραγιάννη

Ξηροί Καρποί


Οι ξηροί καρποί είναι μια κατηγορία τροφίμων όπου ο άνθρωπος καταναλώνει από την αρχαιότητα.
Προσφέρουν στον οργανισμό μας ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Η σωστή ποσότητα ξηρών καρπών δίνει στον οργανισμό μας ακόρεστα λιπαρά οξέα,φυτικές πρωτείνες,αντιοξειδωτικά,βιταμίνες,ανόργανα συστατικά(ασβέστιο,σίδηρο)και φυτικές ίνες.
Πίσω από την ιδιαίτερη γεύση που έχει η κάθε κατηγορία ξηρών καρπών κρύβονται τα ωφέλιμα λιπαρά οξέα και η μηδενική ποσότητα χοληστερόλης. Επιπλέον η σωστή κατανάλωσή τους μειώνει τη κακή χοληστερόλη,βελτιώνει τη φυσική κατάσταση των αρτηριών της καρδιάς,προστατεύει από το διαβήτη και τέλος καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του ανθρώπου.

Ιωάννα Γιαννίκου

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Οι Μυες



Οι μυες αποτελούν τα μέρη του σώματός μας ,που παράγουν δύναμη και κίνηση όταν δεχτούν το κατάλληλο ερέθισμα.
Έτσι λοιπόν , αν θέλετε να σηκώσετε κάτι , να περπατήσετε , να τρέξετε ακόμα και να ακούσετε την καρδιά σας να χτυπάει να φέρνετε στο νου σας τους μυς.
Οι μυες δεν αναπτύσσονται μόνο στο γυμναστήριο ,αλλά και με την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών.

Η λευκίνη (φιστίκια, αμύγδαλα, βρώμη κ.α.)  και η πρωτεΐνη (κρέας, ψάρι, πουλερικά κ.α.), που περιέχονται σε αρκετά τρόφιμα είναι απαραίτητες αν θέλετε να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα.

Ειρήνη Κάκωφ


Οι μυες αποτελούνται από και κυλινδρικά μυικά κύτταρα , που ονομάζονται μυικές ίνες . Πολλές μυικές ίνες μαζί σχηματίζουν μια μυική δέσμη και πολλές μυικές δέσμες μαζί, σχηματίζουν έναν μυ.

Νίκος Βάλλας


Οι μύες είναι οι εξής:
Μείζων θωρακικός, Δελτοειδής, Δικέφαλος, Μείζων παλαμιαίος, Κερκιδικός καμπτήρας, Βραχιοκερκιδικός καμπτήρας δακτύλων του χεριού, Επιπολής ελμινθοειδής της χειρός, Στερνοκλειδομαστοειδής, Τραπέζιος μυς, Κοιλιακός ορθός μυς, Πρόσθιος οδοντωτός μυς, Μέσος γλουτιαίος, Έξω πλατύς, Έσω πλατύς, Προσαγωγός, Τετρακέφαλος.

Σταματίνα Καραβοπούλου

Πνεύμονες


Είναι το όργανο του αναπνευστικού μας συστήματος. στο οποίο ανταλλάσσεται το
διοξείδιο του άνθρακα του αίματος με το οξυγόνο ,του αέρα που εισπνεύσαμε.
Ο πνεύμονας χωρίζεται σε τρία μέρη.
Μερικές ασθένειες των πνευμόνων είναι η
πνευμονία και τα ακροαστικά.
Η μέση συνολική επιφάνεια των δύο πνευμόνων ενός ενήλικα ανθρώπου είναι συγκρίσιμη με τα τετραγωνικά ενός μέσου οικοπέδου.

 Σε αυτήν την επιφάνεια γίνεται η ανταλλαγή του οξυγόνου με του διοξειδίου του άνθρακα.

Γρηγόρης Κεμπισλόγλου

Καρδιά


Η καρδιά αποτελείται από τέσσερις μυώδεις κοιλότητες, δύο πάνω με λεπτά τοιχώματα τα οποία ονομάζονται κόλποι και δύο κάτω με παχύτερα τοιχώματα που ονομάζονται κοιλίες.
Ο δεξιός κόλπος της καρδιάς δέχεται το αίμα από όλα τα μέρη του σώματος μέσω των μεγάλων φλεβών, το προωθεί στη δεξιά κοιλία και από  εκεί στην πνευμονική κυκλοφορία με στόχο την οξυγόνωση του.
Στη συνέχεια, το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα προωθείται από τους πνεύμονες στον αριστερό κόλπο και από εκεί στην αριστερή κοιλία. Η τελευταία αποτελεί το πιο σημαντικό τμήμα του μυοκαρδίου γιατί με την συστολή της προωθεί το οξυγονωμένο πλέον αίμα σε όλο το σώμα ,μέσω της αορτής και των μεγάλων αρτηριών .Στην αορτή το αίμα έχει πίεση πέντε ή έξι φορές υψηλότερη από ότι στην πνευμονική αρτηρία.

Η καρδιά διαθέτει τέσσερις βαλβίδες που χρησιμεύουν στο να επιτρέπουν την δίοδο του αίματος προς μια μόνο κατεύθυνση και να εμποδίζουν την παλινδρόμηση του κατά την διάρκεια της καρδιακής συστολής.

Γεωργία Δοντά

Φρούτα


Τα φρούτα, όπως και τα λαχανικά, που βρίσκονται στην ίδια διατροφική κατηγορία, είναι πολύ σημαντικά για την υγεία του ανθρώπου, καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία (μέταλλα και ιχνοστοιχεία). Για παράδειγμα, το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία αν δεν καταναλώνεται συχνά μπορεί ο άνθρωπος να οδηγηθεί σε σκορβούτο (ασθένεια στην οποία ματώνουν τα ούλα). Τα φρούτα μαζί με τα λαχανικά βρίσκονται στην δεύτερη βάση της διατροφικής πυραμίδας της Μεσογειακής διατροφής, σύμφωνα με την οποία ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να καταναλώνει καθημερινά 5 μερίδες φρούτων. Επίσης μπορούμε να τα καταναλώσουμε και σκέτα, σε φρουτοσαλάτες, σε χυμούς ή smoothies.
Όπως και αν τα καταναλώσουμε δεν παύουν να παραμένουν άκρως θρεπτικά και εύγευστα

Αντώνης Δαρζέντας

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Χάρτες ανθρώπινου σώματος-Πορεία εργασίας

Το πρόγραμμά μας ξεκινάει!
Η πρώτη μας δραστηριότητα ήταν να χαρτογραφήσουμε το ανθρώπινο σώμα.
Για να γίνει αυτό χρησιμοποιήσαμε δύο συμμαθητές μας που έπαιξαν τον ρόλο των μοντέλων!
Τον Αντώνη και την Ιωάννα.
Ο Αντώνης και η Ιωάννα λοιπόν, ξάπλωσαν πάνω στα μεγάλα χαρτιά μας και σιγά σιγά ζωγραφίσαμε το περίγραμμά τους.
Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και αποτέλεσε το "καλούπι" πάνω στο οποίο θα χτίζαμε τις επιμέρους δραστηριότητές μας.
Έτσι η πρώτη ομάδα δημιούργησε τον χάρτη των ανθρώπινων οστών , η δεύτερη τον χάρτη των αρτηριών, η τρίτη των φλεβών, η τέταρτη των μυών και η πέμπτη των πιο σημαντικών οργάνων του ανθρώπινου σώματος.
Σκοπός μας ήταν να εμπλακούμε στη διαδικασία εκείνη που θα μας βοηθούσε να καταλάβουμε πώς λειτουργεί το σώμα μας και πώς μπορούμε να το βοηθήσουμε με τις κατάλληλες τροφές για να είναι υγιές.
Έτσι σε επόμενες αναρτήσεις μας θα μπορέσετε να δείτε άρθρα των συμμαθητών μας, που θα μας παρουσιάσουν τις τροφές που κάνουν καλό στα οστά , στο κυκλοφορικό μας σύστημα, στην καρδιά , στα νεφρά κτλ.
Επειδή όμως η καλύτερη περιγραφή γίνεται με εικόνες, δείτε κι εσείς την πορεία της πρώτης μας δραστηριότητας μέσα από φωτογραφίες.
Μην φανταστείτε ότι αυτά έγιναν σε μια μέρα. Χρειάστηκαν αρκετές ώρες από την Ευέλικτη Ζώνη  για να ολοκληρωθεί.
Τα ξαναλέμε σύντομα!